Zengin Web İşleri Ofisi https://zenginwio.com/ru Tasarım, Yazılım, Prodüksiyon, Dijital Reklam Fri, 20 Jan 2023 04:59:48 +0000 ru-RU ежечасно 1 https://wordpress.org/?v=6.5.2 Google BigQuery Veri Ambarı Nedir ve Nasıl Kullanılır? https://zenginwio.com/ru/google-bigquery-veri-ambari-nedir-ve-nasil-kullanilir-3/ Сб, 03 Дек 2022 19:47:17 +0000 http://ajans Google BigQuery, hızlı SQL sorguları ve çok büyük veri kümelerinin etkileşimli analizini sunan bulut tabanlı bir kurumsal veri ambarıdır. BigQuery, Google’ın Dremel teknolojisi üzerine tasarlanmış ve salt okunur verileri işlemek için oluşturulmuştur.

Google Analytics raporlarına ek olarak BigQuery büyük verilerin sorgulanması, işlenmesi, yüklenmesi, dışa aktarılması ve veri görselleştirilmesini mümkün kılar.

Platform, çok daha hızlı veri taramaya olanak tanıyan sütunsal bir depolamanın yanı sıra, sonuçları sorgulamayı ve bir araya getirmeyi önemli ölçüde daha kolay ve verimli hale getiren bir ağaç mimarisi modelini kullanır. Ek olarak BigQuery sunucusuzdur ve hızlı dağıtım döngüsü ve isteğe bağlı fiyatlandırması sayesinde yüksek düzeyde ölçeklenebilir olacak şekilde tasarlanmıştır.

BigQuery’deki veriler kullanımda değilken veya aktarılırken otomatik olarak şifrelenir.

Google BigQuery Veri Ambarı Mimarisi

BigQuery, Dremel teknolojisini temel alır. Dremel, Google’da yaklaşık 10 yıldır kullanılan bir araçtır.

Dremel: Yuvaları, ihtiyaç duyulduğunda dinamik olarak sorgulara paylaştırır ve aynı anda sorgulayan birden çok kullanıcı arasında dağıtır. Tek bir kullanıcı, sorgularını çalıştırmak için binlerce yuvaya sahip olabilir. Sorgularınızın hızlı çalışmasını sağlamak için çok sayıda donanımdan fazlası gerekir. BigQuery istekleri, Dremel sorgu motoruyla desteklenir.

Colossus: BigQuery, Google’ın en yeni nesil dağıtılmış dosya sistemi Colossus’a güveniyor. Her Google veri merkezinin kendi Colossus kümesi vardır ve her bir Colossus kümesi, her BigQuery kullanıcısına aynı anda binlerce özel disk vermek için yeterli diske sahiptir. Colossus ayrıca çoğaltma, kurtarma (diskler çöktüğünde) ve dağıtılmış yönetimi de işler.

Jupiter Ağı: BigQuery’nin depolama ve hesaplamayı ayırmasına olanak tanıyan dahili veri merkezi ağıdır.

Google BigQuery Kurulum

Platformun genişletilmiş veri yetenekleri sayesinde – büyük sorgu petabayt ölçeğinde analitiği yönetmek için oluşturulmuştur – aynı zamanda farklı kaynaklardan daha fazla veri toplayabileceği ve daha hızlı organize edebileceği anlamına gelir.

Ayrıca, BigQuery’nin makine öğrenimi yeteneklerini mevcut veri kümeleri ve yapılarıyla birleştirmek, depolama tasarımını iyileştirebilir, sorgulama ve veri taramayı kolaylaştırabilir ve hatta gereksiz yapıları ortadan kaldırarak ve depolamayı bireysel kuruluşun kullanım modellerine göre optimize ederek maliyetleri düşürebilir.

BigQuery, Google Cloud Platform’un bir parçasıdır ve diğer GCP hizmetleri ve araçlarıyla entegre olur. BigQuery; Cloud Storage, Cloud SQL ilişkisel veri tabanı hizmeti, Cloud Bigtable NoSQL veri tabanı, Google Drive ve Google’ın dağıtılmış veri tabanı Spanner dahil olmak üzere diğer GCP ürünlerinde depolanan verileri işleyebilir.

Depolama alanının boyutu veya sorgunuzu işlemek için ne kadar RAM gerektiği veya sunucunuzdaki işlemci sayısı hakkında endişelenmenize gerek yok. Sistem, sorgularınızı çalıştırmak için otomatik olarak ölçeklenir ve tamamlandığında kapanır. Google, üzerinde pratik yapabilmeniz için örnek veri tabanları yayınlar.

BigQuery veri kaynağı kurulum ekranında, proje kimliği ve JSON anahtar dosyası her zaman gereklidir. Google ile yeni bir hizmet hesabı oluşturduğunuzda bir anahtar dosyası alabilirsiniz.

Google-Big-Query-Veri-Ambari-(1)

BigQuery 2.0 ve sonraki sürümler eski SQL sözdizimini veya standart SQL sözdizimini destekler. Redash her ikisini de destekler, ancak standart SQL varsayılandır. Bu tercih, ‘standart SQL kullan’ kutusunu açıp kapatarak veri kaynağı düzeyinde geçerlidir. Buradaki seçiminiz sorgu metninizle birlikte BigQuery’ye aktarılır. Sorgularınızdan bazıları eski SQL ve diğerleri standart SQL kullanıyorsa, iki veri kaynağı oluşturabilirsiniz.

Şuna benzer bir iş bulunamadı hatası alırsanız: Not found: Job <project_id>:<job_id> işleme konumunuzun doğru olup olmadığını kontrol edin.

İlk olarak, Google Cloud Konsolunuzu kurun ve oturum açın. Bir proje seçin veya oluşturun, yan menünüzden BigQuery’ye gidin ve yeni bir veri kümesi oluşturun. Bir veri kümesi, yüklemek istediğiniz veri tablolarınız için bir ‘klasör’ işlevi görür.

Google-Big-Query-Veri-Ambari-(9)

IAM ve yönetici menüsünün altında, verilerinizi yönetmek ve BigQuery’yi Holistics’e bağlamak için bir JSON anahtarı oluşturmak üzere BigQuery erişimine sahip yeni bir hizmet hesabı oluşturun.

Bu JSON dosyasını daha sonrası için kaydedin. Bu hesaba BigQuery Yönetici izinleri gibi yeterli BigQuery rolü ayrıcalıkları vermeyi unutmayın.

Google-Big-Query-Veri-Ambari-(10)

BigQuery’yi daha sonra bağlamak için JSON dosyanızı yeni hizmet hesabınızdan kaydedin.

Şimdi, Holistics’e yeni bir veri kaynağı eklemek için, açılır menüden BigQuery’yi seçin, Google konsolunuzdan Google proje kimliği değerinizi kopyalayın, JSON anahtarını yapıştırın, ardından BigQuery veri kaynağınızı test edin ve kaydedin.

Google-Big-Query-Veri-Ambari-(8)

BigQuery veri ambarınız artık bağlı ve hazır!

Artık analizleriniz için verileri BigQuery’e taşımaya başlayabilirsiniz.

]]>
Google Merchant Center Google Ads Hesabına Nasıl Bağlanır? https://zenginwio.com/ru/google-merchant-center-google-ads-hesabina-nasil-baglanir-3/ Сб, 03 Дек 2022 19:47:17 +0000 http://ajans Google Merchant Center hesabınız, e-ticaret sitenizi Google Ads’e bağlayan merkezdir. Envanter, ürün kategorileri, açıklamalar… Google Alışveriş’in reklamlarınızı doğru kişilere ulaştırması için ihtiyaç duyduğu her şey doğrudan Google Merchant Center hesabınızdan alınır.

Aslında, Google Merchant Center hesabınızı yönetmek, Ads’te anahtar kelimelerinizi ve metin reklamlarınızı yönetmek kadar önemlidir.

Tamam, Merchant Center Hesabı oluşturuldu, Feed yüklendi. Şimdi ne olacak?

Google-Merchant-Center-Nedir-(9)

Ürünlerinizi Alışveriş Reklamları aracılığıyla tanıtmak için satıcı hesabınızı Google Ads hesabınıza bağlamanız gerekir.

Bağlama işleminin GMC hesabınızda başlatılması gerekiyor. İlgili 2 adım vardır:

1. Adım: Merchant Center Ara Yüz

Ayarlar > Bağlı Hesaplar > Google Ads hesabınızdan Google Ads hesabına bağlantı isteyin > Doğru Müşteri Kimliğini seçin > ‘Bağla’yı tıklayın.

2. Adım: Google Ads Ara Yüzünden Bağlantı İsteğini Kabul Edin

Araçlar Simgesi > Kurulum > Bağlı Hesaplar > Google Merchant Center > Ayrıntılar > ‘Onayla’ seçeneğine gidin.

Merchant Center hesabınız oluşturulduktan sonra, onu Ads hesabınıza bağlamak isteyeceksiniz. Üç noktayı tıklayarak sayfanın sağ üst köşesindeki açılır menüye gidin.

Açılır menüden ‘Hesap Bağlama’yı seçin. Daha sonra, e-postanıza zaten bağlı olan Ads hesabını bağlamanız için bir öneri gösterilecektir.

Google Merchant Center için ayrı bir e-posta adresi kullanıyorsanız, sayfanın altındaki ‘Hesabı Bağla’yı tıklamanız ve Ads kimliğinizi girmeniz yeterlidir.

Sonraki adım, web sitenizi Google Merchant Center’da doğrulamak olacaktır. Bu, reklamını yapmaya çalıştığınız web sitesinin sahibi olduğunuzu doğrulamak içindir. Sol sütundaki ‘İşletme Bilgileri’ sekmesine gidip ‘Web Sitesi’ni seçin.

Burada, hesabınızı şu üç yöntemden biriyle bağlayabilirsiniz:

  1. Sitenize yükleyeceğiniz bir HTML dosyası aracılığıyla (Google bunun en popüler yöntem olduğunu iddia ediyor)
  2. Google Analytics ile doğrulayın
  3. Google Etiket Yöneticisi ile

Merchant Center’da Satış Yapılan Ülke Nasıl Seçilir?

Ürünlerinizi Merchant Center hesabınıza manuel olarak veya bir veri Feed’i yoluyla ekleme sürecinde, hedef ülkenizi seçmeniz istenecektir.

Google-Merchant-Center-Nedir-(10)

1. Adım: Ürünler’e, ardından Feed’ler’e gidin.

2. Adım: Ürün Feed’inizin adına tıklayın.

3. Adım: Ayarlara geçin.

4. Adım: Daha fazla ülke ekleme seçeneğini ortaya çıkarmak için sağ üst köşedeki dikey olarak hizalanmış 3 noktaya tıklayın.

Google Merchant Center Hesabım Askıya Alınırsa Ne Olur?

Her kullanıcının mümkün olan en iyi deneyimi yaşamasını sağlamak için Google çalışanları, Google Merchant Center hesabınızı düzenli olarak inceler. Hangi nedenle olursa olsun, ürünlerinizden bazıları Google Alışveriş politikasını ihlal ediyorsa, size e-postayla bir uyarı mesajı gönderilir ve sorunları düzeltmeniz için bir hafta verilir. Bu bir haftalık uyarı süresi boyunca, reklamlarınız her zamanki gibi yayınlanmaya devam edecektir.

Uyarı süresinin sonuna kadar tüm ihlalleri giderirseniz sorun yok demektir. Ancak ihlalleri gideremez veya süreyi kaçırırsanız da bu dünyanın sonu değil. Google Merchant Center hesabınızı yeniden etkinleştirmek oldukça basit bir işlemdir.

Önce ilk şeyler: Hesabınızın askıya alınmasına neden olan sorunları düzeltin, sorun çözülene kadar Google Alışveriş’te reklam veremezsiniz. İşlem tamamlandıktan sonra, Google ekibinden manuel olarak bir inceleme isteyin. Hesabınızı inceler ve herhangi bir sorun bulmazlarsa, işinize geri dönersiniz. Hâlâ ihlalde bulunuyorsanız, soğuma dönemine girmeden önce bir inceleme isteğinde bulunmak için bir fırsatınız daha olacak – reklamlarınızın etkin olmadığı ve ‘İnceleme İste’ düğmesinin devre dışı bırakıldığı bir haftalık bir süre.

]]>
Google Merchant Center’a Nasıl Ürün Eklenir? https://zenginwio.com/ru/google-merchant-centera-nasil-urun-eklenir-3/ Сб, 03 Дек 2022 19:47:17 +0000 http://ajans Ürünlerinizi Merchant Center’a yüklemek için kullanabileceğiniz birkaç yöntem vardır:

  • XML’i içe aktarma veya txt. ürün kataloğunuzun tamamını içeren bir besleme dosyası veya bir Google E-Tablosu
  • Manuel yükleme (ürünleri tek tek ekleyerek)
  • Content API aracılığıyla veya FTP / SFTP kullanarak

Çevrimiçi perakendeciler arasında en popüler olan ilk 2 yönteme odaklanacağız.

Ürünlerinizi Bir Feed Dosyası Aracılığıyla Merchant Center’a Yükleme Adımları

1) Merchant Center hesabınızda ‘Ürünler’e, ardından ‘Özet Akışları’na gidin.

Google-Merchant-Center-Nedir-(7)

2) Veri Feed’inizi içe aktarmak için mavi artı (+) düğmesini tıklayın.

3) Feed’inizi adlandırın ve içe aktarma yöntemini seçin.

‘Planlı Getirme’yi kullanmak, Google tarafından günlük olarak güncellemeler için otomatik olarak kontrol edilecek bir veri besleme dosyasına bağlantı eklemenize olanak tanır. Bu şekilde, verilerinizin her zaman güncel ve alakalı olmasını sağlayabilirsiniz. Canlı bir URL altında bir besleme dosyası oluşturmak ve bunu kolayca optimize etmek için DataFeedWatch gibi bir besleme yönetimi çözümü kullanabilirsiniz.

4) Veri Feed’inize bir bağlantı sağlayın ve günlük güncellemeler için en iyi zamanı seçin. Veya ‘Yükle’ yöntemini seçtiyseniz bilgisayarınızdan statik bir dosya yükleyin.

Veri Feed’iniz yenilendikten kısa bir süre sonra günlük güncellemelerinizi planlamanız önerilen bir uygulamadır. DataFeedWatch kullanıcıları için, planlanmış günlük mağaza güncellemenizin hemen ardından gelecek.

5) Hedef ülke, destinasyonlar vb. gibi diğer gerekli bilgileri sağlayın. Kaydedin.

Kaydedildikten sonra ürün verileriniz işlenecek ve kısa süre içinde ‘Teşhis’ bölümünde bir ürün verileri raporu göreceksiniz.

Ürünlerinizi Merchant Center’a Manuel Olarak Tek Tek Ekleme Adımları

1) Merchant Center hesabınızda ‘Ürünler’e, ardından ‘Tüm Ürünler’e gidin.

Google-Merchant-Center-Nedir-(8)

2) Bir ürün eklemek için mavi artı (+) düğmesini tıklayın.

3) Gerekli tüm ürün bilgilerini sağlayın ve kaydedin.

Manuel yöntemin bir dezavantajı, mağazanızda birden fazla ürün varsa, çok zaman almasıdır. Ek olarak, sürekli manuel güncellemeler gerektirir. Verilerinizi düzenli olarak yenilemeyi unutursanız, bu veri hatalarına ve Google’ın ürünlerinizi onaylamamasına ve hatta Merchant Center hesabınızın askıya alınmasına neden olabilir.

Google Merchant Center İçin Bir Veri Feed’i Nasıl Oluşturulur?

Ürünlerinizin reklamını Google Alışveriş ile veya Google platformları üzerinden (ücretsiz ürün listeleri) sunmak için bir ürün Feed’ine ihtiyacınız vardır.

Çevrimiçi satıcıların Google Merchant Center için bir ürün Feed’i oluşturması için birkaç seçenek bulunur.

1) Veri Akışı Oluşturma ve Optimizasyonunu Otomatikleştirme

Bir Feed yönetim yazılımı kullanarak dakikalar içinde kolayca özel bir ürün Feed’i oluşturabilirsiniz. Bu yöntem genellikle kampanyalarınızı ölçeklendirmek için en fazla esnekliği ve alanı sunar.

2) Doğrudan API Bağlantısı

Bazı e-ticaret platformları (Shopify bunlardan biridir) Google Merchant Center ile doğrudan bir API bağlantısına sahiptir. Bu yöntemle, ürün verileriniz otomatik olarak GMC’ye gönderilecek ve düzenli olarak güncellenecektir.

Hızlı ve kolaydır.

Olumsuz yanı, mağazanızdaki tam ürün veri yapılandırmalarının Google’a aktarılmasıdır. Başka bir deyişle, GMC’ye gönderdiğiniz ürün verileri, önerilen uygulamalara ve algoritmalara göre özel olarak tasarlanmayabilir.

3) Mağazanızdan Veri Aktarımı

Çoğu alışveriş sepeti, tek veri aktarımı temelinde veya verileri sürekli güncellenen canlı bir URL altında dışa aktarmak için ürün bilgilerinizi bir besleme dosyasına aktarma seçeneği sunar.

Daha önce olduğu gibi, Feed’deki ürün verileri, Alışveriş Reklamlarınız için en avantajlı yapılandırma olmayabilecek 1’e 1 mağaza kurulumunu yansıtıyor.

Google Merchant Center Teşhis

Veri Feed’iniz yüklendikten sonra, eksik ürün numaraları, eksik kategoriler veya yanlış veri biçimleri gibi birçok hatayı keşfetme şansınız yüksektir.

Bu sorunları ele almak için Google Merchant Center’da ‘Teşhis’ adlı özel bir bölüm vardır. Tüm sorunların tam olarak ne ve nerede olduğunu size söyleyecektir.

Google-Merchant-Center-Nedir-(4)

İki tür sorun göreceksiniz: hatalar ve uyarılar.

Hatalar, Alışveriş sonuçlarında görünmeden önce mutlaka düzeltmeniz gereken şeylerdir. Uyarılar, bu ürünlere ait reklamların yine de gösterilebileceği, ancak görünürlüğünün sınırlı olacağı anlamına gelir.

Dolayısıyla, hataların ortaya çıkması bile gerekliyken, uyarılar fark yaratabileceğiniz ve Feed’inizdeki ürünlerin potansiyelini en üst düzeye çıkarabileceğiniz yerdir.

Teşhis’te bulacağınız 3 farklı sorun düzeyine bir göz atalım.

1. Hesap Sorunları

Hesap sorunları tüm Google Merchant Center hesabınızı etkiler.

Bunlar, Google Ads ile GMC arasındaki bağlantı, URL doğrulama sorunları veya politika ihlalleri gibi hesabınızdaki en temel sorunlardır.

2. Feed Sorunları

Ürün Feed’lerinizi yükleme, getirme veya doğrulamayla ilgili herhangi bir sorun varsa, Feed seviyesi bölümünde hatalar ve uyarılar göreceksiniz.

En yaygın sorunlar kimlik bilgilerinin eksik olması, dosya biçimiyle ilgili sorunlar veya süresi dolmuş bir beslemedir.

3. Öğe Sorunları

Bunlar genellikle eksik veya yanlış özellikler ya da politika ihlalleri (mağazanıza kıyasla Feed’inizdeki farklı bir ürün fiyatı gibi) veya yanlış stok/stok dışı işlemeleridir.

Feed’inizdeki tüm ürünler için belirli bir özelliği unutursanız çok sayıda hata açılır. Normalde bunları tek tek düzeltmeniz gerekir. Bu sorunları Feed Kuralları ile toplu olarak çözebilirsiniz.

Google-Merchant-Center-Nedir-(5)

İpucu: Google Merchant Center’daki Ürünler > Liste bölümünü kontrol edin ve orada gördüğünüz ürünlerden birini tıklayın. Ardından, ürün Feed’inize dahil olan gerçek bilgileri görmek için ‘Ham Feed Özellikleri’ bölümünü genişletin.

Feed Kuralları

Google Merchant Center’ın en az bilinen özelliklerinden biri Feed Kuralları’dır.

Bu kurallar, e-ticaret platformunuzdan gelen veri akışına belirli bilgileri eklemenize veya değiştirmenize olanak tanır:

E-ticaret platformu > Google Merchant Center > Feed Kuralları > Google Ads

Verilerinizde küçük değişiklikler yapmak idealdir.

Aşağıdaki durumlarda Feed kurallarını kullanmak yararlıdır:

  • Az sayıda ürüne sahipseniz,
  • Çok fazla değişiklik yapmaya gerek yoksa,
  • Feed’inizi yalnızca Google Alışveriş’te reklam vermek için kullanıyorsanız.

Google Merchant Center Feed Kuralları ile şunları yapabilirsiniz:

  1. Alışveriş Feed’inizdeki hataları düzeltin.
  2. Özet akışınızda toplu değişiklikler yapın.
  3. Özel etiketler vb. ile Feed’inizi optimize edin.

Satıcı Promosyonları

Satıcı Promosyonları, doğrudan Google Alışveriş reklamlarınızda özel fırsatlar veya teklifler göstermenize olanak tanır. Alışveriş Reklamları için bir tür reklam uzantısıdır.

Ayrıntıları sağlamanız gerekir, ancak bunların geleceği garanti edilmez. Promosyon gerçekleşirse, yayınınız şuna benzer:

Google-Merchant-Center-Nedir-(19)

Satıcı Promosyonunun ‘Ücretsiz Kargo’ veya ‘Fiyat Düşüşü’ bildirimlerinden farklı olduğunu unutmayın.
Son olarak, Satıcı Promosyonları şu anda yalnızca Avustralya, Almanya, Fransa, Birleşik Krallık, Hindistan ve ABD’deki reklam verenler için desteklenmektedir.

]]>
Google Merchant Center Nedir? https://zenginwio.com/ru/google-merchant-center-nedir-3/ Сб, 03 Дек 2022 19:47:17 +0000 http://ajans Google Ads, ne sattığınızı, stokta olup olmadığını veya belirli bir ürün için ne kadar ücret aldığınızı bilmez. Bu bilgilerle Google’ı ‘beslemelisiniz’. Google’a tüm bu bilgileri vermek için bir Google Merchant Center hesabınızın olması gerekir.

Merchant Center hesabınızı kullanarak, satmak istediğiniz tüm ürünlerle ilgili bilgileri (stok durumu, fiyat, renk vb.) içeren bir alışveriş Feed’i yükleyebilirsiniz. Bu, Google’a ürün kataloğunuzda neler olduğunu ve reklamlarınızda hangi bilgilerin olması gerektiğini söyler.

Google Merchant Center, çevrimiçi işletmelerin tüm Google e-ticaret ürünlerindeki görünümlerini yönettikleri ve gerektiğinde çevrimiçi listelerinde değişiklik yaptıkları çevrimiçi bir kontrol panelidir.

Google Merchant Center’ın birincil amacı, işletmelerin alakalı Google Alışveriş aramalarında görüntülenmek üzere resimler ve fiyatlar dahil olmak üzere ürün bilgilerini yüklemesine ve korumasına olanak sağlamaktır. Google Merchant Center ayrıca, Google tabanlı pazarlama ve e -ticaretin sağlam bir şekilde gözetimine ve kontrolüne izin vermek için Google My Business gibi diğer Google hizmetleriyle entegre olur.

Merchant Center, Google’ın kısa süre önce Google Alışveriş Sekmesinde sunduğu ücretsiz, organik ürün listelemeleri için de bir bilgi kaynağı görevi görür.

Google-Merchant-Center-Nedir-(2)

Tüm Google Etkileşimlerini Yönetin

Bir işletme kurulum sürecini başarıyla tamamladıktan sonra, Google Merchant Center – bağlı hizmetlerle birlikte – çeşitli avantajlar sağlar.

Doğru Google Alışveriş Listeleri: Google’da ürün arayan alıcılar, işletmenin tekliflerini katalog benzeri bir biçimde görecek ve görünürlüğü artıracaktır.

Google Ads Entegrasyonu: Google Merchant Center’daki her ürün, hızlı ve kolay bir şekilde belirli Ads reklamlarına bağlanabilir. Yeniden pazarlama teknikleri, ziyaretçilere önceden görüntülenen ürünleri hatırlatmak için de kullanılabilir.

Google Analytics Desteği: Analytics kullanıcıları, özellikle Google Merchant Center hedeflemeleri için istatistiklerini diğer hedeflerden ayrı tutan bir özel segment ekleyebilir.

Çevrimiçi Ürün İncelemeleri: Ürünlerin herkese açık incelemeleri, listelerin bir parçası olarak yıldız derecelendirmeleri görünecek şekilde listelere entegre edilir. 4,5 ve 5 yıldızlı ürünler tercihli yerleştirme alır.

Doğrudan Web Sitesi Hunileri: Herkese açık listeleri tıklayan alıcılar, doğrudan bir e-ticaret sitesindeki mağaza sayfasına götürülebilir.

Google Yerel Arama Entegrasyonu: Girişler, alıcıları yakındaki yerel mağazalara yönlendiren coğrafi etiketlemeyi içerebilir.

Google Merchant Center Nasıl Çalışır?

  1. Bir Merchant Center Hesabı oluşturabilmek için bir Google Hesabına ihtiyacınız olacak. Zaten bir hesabınız varsa (bir Gmail hesabı veya bir Google My Business hesabı gibi) onu kullanabilirsiniz.
  2. Geçerli bir fiziksel adres, iletişim numarası, teknik destek ve güvenli bir ödeme süreci sağlama gibi çeşitli Google kurallarına uymayı gerektiren, Google My Business içinde doğrulanmış bir web sitesi ve işletme gerekir.
  3. Ardından, ürün bilgilerinizi Google’ın Feed gereksinimlerini karşılayan bir biçimde sağlamalısınız. Veri Feed’inizdeki her ürün için eklemeniz gereken özelliklerden bazıları, benzersiz bir ürün kimliği, başlık, web sitenizdeki ürüne bir bağlantı, fiyat, ürün için bir görselin bağlantısı ve bir açıklamadır. Excel e-tablolarından türetilen TXT veya XML dosyaları gibi Google’ın kabul edebileceği bir biçimde fiyatlandırma, stok durumu ve gönderim bilgileri dahil olmak üzere tam ürün verileri gerekir. Bazı durumlarda, ürün verilerini mevcut bir e-ticaret platformundan içe aktarmak da mümkündür.
  4. Alışveriş Reklamları yayınlamak için, Google Merchant Center hesabınızı Google Ads hesabınıza bağlamanız gerekir.
  5. GMC’nin gerektirdiği tüm verileri senkronize etmek için e-ticaret platformu tarafından sunulan entegrasyon yapılmalıdır.

Google Merchant Center’ın Herhangi Bir Maliyeti Var Mı?

Google Merchant Center (GMC) hesabının kurulumu ve kullanımı ücretsizdir. Reklam verenler, Google Alışveriş sekmesinde özel olarak ücretsiz ürün listelemeleri için kullanmayı seçebilirken, bir GMC hesabına sahip olmanın birincil nedeni genellikle Alışveriş Reklamları (ücretli bir ürün reklamı biçimi) yayınlamaktır.

Google Alışveriş Reklamları yayınlarsanız, Google Ads hesabınız üzerinden faturalandırılırsınız.

Google Merchant Center Ne İçin Kullanılır?

Kısacası, Google Merchant Center, Google Alışveriş kampanyalarınızı, yerel envanter reklamlarınızı ve Shopping Actions promosyonlarınızı desteklemek için kullanılır.

Google Alışveriş

Girişte bahsettiğim gibi, Google Merchant Center Türkiye’de kullanımı kaldırılmış olsa da en çok Google Alışveriş ile olan bağlantısı ile tanınır. Google Merchant Center’da depolanan güncel ve optimize edilmiş ürün bilgileri olmadan, Google Alışveriş kampanyaları yürütemezsiniz.

Google-Merchant-Center-Nedir-(1)

Yerel Envanter Reklamları

Google Merchant Center hesabınız alışveriş kampanyalarından daha fazlası içindir; yerel envanter reklamlarını desteklemek için de kullanılabilir. Yerel bir envanter reklamıyla, istekli alışveriş yapanların aradıkları ürünleri yakındaki gerçek mekanda faaliyet gösteren bir mağazada bulabileceklerini bildirebilirsiniz.

Shopping Actions

Bahsetmek istediğim Google Merchant Center’ın son kullanımı Shopping Actions. Google’ın açıklamalarıyla Shopping Actions ‘perakendecilerin ürünlerini farklı Google platformlarında sergilemelerine olanak tanıyan ve paylaşılabilir bir liste, evrensel alışveriş sepeti ve anında ödeme kullanarak tüketiciler için sorunsuz bir deneyim sağlayan’ bir alışveriş programıdır. Temel olarak, Shopping Actions programına katılarak ürünleri Google Alışveriş, Google Görseller, YouTube ve sesli arama üzerinden satma gücüne sahip olursunuz.

Google Merchant Center’ın Avantajları

Merchant Center hesabı önemli bir avantaj sağlar: Google Alışveriş ile ürünlerinizin reklamını yapmak için bir ağ geçididir. Ürün reklamlarınızı oluşturmak ve potansiyel müşterilere sunmak için gereken temel ürün bilgilerini saklamanıza olanak tanır.

Google Merchant Center (GMC) olmadan ürünleriniz Google Alışveriş’te görünmez. Ayrıca, GMC hesabınıza yeterli ürün bilgisi eklemediğiniz sürece Ürün Reklamları oluşturamazsınız.

Ürünleri doğrudan tüketicilere satıyorsanız, Google Merchant Center ihtiyacınız olan araçlardan biridir. Genel dijital pazarlama stratejinizin ayrılmaz bir parçası olmalıdır.

Feed Temelleri

Web sitenizi doğruladıktan sonra, Google Alışveriş Feed’inizi (tüm ürün ayrıntılarınızın bir listesi) göndermeniz gerekir.

Bunu yapmanın üç yolu var:

Seçenek 1: Eklenti / Uzantı / Uygulama

Mağazanızı Shopify veya WooCommerce gibi popüler bir platformda çalıştırıyorsanız, aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda alternatifiniz olacaktır.

Bu araçlardan bazıları Google Merchant Center API’yi kullanacaktır. Bu basitçe, ürün verilerinizin otomatik olarak doğru yere aktarılacağı anlamına gelir. Uygulamanız GMC’ye bağlanmazsa, muhtemelen bir besleme URL’si alırsınız.

Seçenek 2: Kendi Feed’inizi Yükleyin

Kendi Feed’inizi Google Merchant Center’a yüklemeniz gerekiyorsa, tüm değerleri doğru biçimde göndermenizi sağlamanız gerekir.

İpucu: Manuel yüklemeyi veya Google E-Tabloları kullanıyorsanız, bir test Feed’iyle başlamanızı şiddetle tavsiye ederim. Standart beslemeyi kullanırsanız ve ortaya çıkan hataları düzeltmek için biraz yavaşsanız, hesabınızın askıya alınma riskini de göze alırsınız.

Test veri Feed’i, hataları keşfetmenize ve her şey ‘gerçek olarak gönderilmeden’ önce bunları düzeltmenize olanak tanır. Daha sonra, bunu standart Feed’e yüklemeniz yeterlidir.

Seçenek 3: Google E-Tablolar

Bu son seçenek, en manuel olanıdır. Google Merchant Center, tüm bilgilerinizi nasıl dolduracağınızla ilgili bazı talimatlar içeren bir ürün Feed şablonu sağlar.

Google-Merchant-Center-Nedir-(1)

Bir ürün her değiştiğinde bu dosyayı güncellemeniz gerekeceğinden, nadiren değişen birkaç ürün içeren daha küçük çevrimiçi mağazalar için bunu tavsiye ederim.

Veri Feed’inizle ilgili en önemli şeylerden biri güncel kalmasıdır. Bu nedenle, bunu otomatik olarak yapan bir seçeneği (1 veya 2) seçmek büyük bir avantajdır.

Gönderim Ayarları

Ürün Feed’inizi yüklemenin yanı sıra, Google Merchant Center’a mağazanızın gönderim ve vergi ayarlarıyla ilgili ayrıntıları da sağlamanız gerekir.

Bunu ürün düzeyinde veya mağaza genelinde yapabilirsiniz. Ücretsiz gönderim promosyonu veya yeni minimum ücretsiz gönderim tutarları gibi bir şey değiştiğinde yalnızca bir değişiklik yapmanız gerekeceğini unutmayın.
Bunu güncel tuttuğunuzdan emin olun. Çünkü kargo ücreti veya ücretsiz kargo bildirimi her reklamda görünebilir. Dolayısıyla, orada hala güncel olmayan bilgiler varsa, rakiplerinize tıklama çekiyor olabilirsiniz.

Aşağıdaki Google Alışveriş reklamının sıralamasına bir göz atın:

Google-Merchant-Center-Nedir-(2)

Fiyatlar oldukça farklı, ancak ‘Ücretsiz Kargo’ ve ‘+10€ Kargo’nun etkisine dikkat edin. Bunların, birinin tıkladığı yeri etkileme olasılığı oldukça yüksektir.

Google Merchant Center’daki Gönderim ayarlarına gidin ve bilgilerin güncel olduğunu doğrulayın:

Google-Merchant-Center-Nedir-(3)

Vergi ayarları için, sol taraftaki gezinme menüsünde bulunan ‘Vergi’yi tıklayın: İyi haber şu ki, yalnızca satış vergisi aldığınız eyaletler için kurallar belirlemeniz gerekiyor (genellikle yalnızca fiziksel bir mağazanızın bulunduğu eyaletler).

Gönderim kurallarınızın karmaşıklığına bağlı olarak gönderim ayarları biraz daha fazla çalışma gerektirebilir. Siz bu bilgileri ekleyene kadar Google herhangi bir alışveriş kampanyası yürütmenize izin vermeyeceğinden, sol taraftaki gezinme bölmesinde ‘Gönderim’ seçeneğini tıklayın.

]]>
Google My Business Daha Fazla Satış İçin Nasıl Optimize Edilir? https://zenginwio.com/ru/google-my-business-daha-fazla-satis-icin-nasil-optimize-edilir-3/ Сб, 03 Дек 2022 19:47:17 +0000 http://ajans 1. İnceleme İsteyin (ve Bunları Yanıtlayın)

İncelemeler, yerel araştırmanın can damarıdır.

Bu gerçekten basit bir denklem:

İyi yorumlar = satışlar. Daha iyi yorumlar = daha fazla satış.

Webolizma-Google-My-Business_2

Kötü yorumlar da size bir fırsat sunabilir. İster ulusal bir şirket olun, ister yerel bir çiçekçi, müşterilerinizin markanızla yaşadığı tüm deneyimlere ulaşmak ve bunları kabul etmek önemlidir.

Hemen hemen herkes ikinci bir görüşü sever. Bu yüzden insanların%90’ı satın almadan önce yorumları okuyor.
Yorumlarınız mükemmel bir 5 yıldızla geliyorsa, bu, bir müşteriyi işletmenizin tutkulu bir destekçisi haline getirme fırsatınızdır.

Müşterilerin incelemelerine yanıt vererek etkileşimde bulunmak, işletmenizin müşterilerine değer verdiğini ve bununla ilgili bıraktıkları geri bildirimleri gösterir.

Ayrıca, işletmenizin arama sonuçlarındaki görünürlüğünü de artırır.

İşletmeniz için yorum yazmak üzere tıklayabilecekleri bir bağlantı oluşturarak müşterileri geri bildirim bırakmaya teşvik edin.

2. Google My Business Mesajları ile Müşterilerinizle Doğrudan Konuşun

Aslında, bir araştırmaya göre iş potansiyellerinin %90’ı bir telefon görüşmesi yerine kısa mesaj almayı tercih ediyor.

Bu nedenle mobil mesajlaşma, pazarlama stratejinizin oldukça etkili bir parçası olabilir. Müşteri katılımını artırabilir ve satışı tamamlamaya yardımcı olabilir.

Google, mesajlaşma özelliğini bir çözüm olarak tanıttı. Artık bu özelliği etkinleştirebilir ve müşterilerinizle bire bir iletişim kurabilir, soruları yanıtlayabilir, yorumları kontrol edebilir ve bağlılığı artırabilirsiniz. Google My Business mesajlaşma özelliğini etkinleştirerek, müşterilerin doğrudan GMB listenizden SMS metni yoluyla size soru sorma seçeneğinin kilidini açmış olursunuz.

Bunu yapmak için ‘Müşteriler’e, ardından ‘Mesajlar’a ve ardından ‘Uygulama Üzerinden Aç’a dokunun.

Ardından, sohbet etmek için kullanmak isteyeceğiniz bir telefon numarası girmeniz istenecektir. Etkinleştirildikten sonra müşteriler, görünen Mesaj düğmesiyle İşletme Profilleri aracılığıyla işletmelere mesaj gönderebilir. Bu telefon numarasının herkese açık olarak paylaşılmayacağını unutmamak önemlidir.

Numaranızı ekledikten sonra, telefonunuza gelen bir kodla numaranızı doğrulamanız istenecektir. Bu özelliği açıp kapatmak için tam kontrole sahip olacaksınız ve numarayı gerektiği gibi güncelleyebilirsiniz.

Google ayrıca sizin için girişinizde gösterilecek bir yanıt süresi hesaplar. Bu, sorulara yanıt vermeniz için geçen sürenin ortalamasıdır. GMB listesiyle maksimum performans ve görünürlük için, mesaj yanıt süresini 24 saatin altında tutmak çok önemlidir.

Son olarak, bir ‘Hoş Geldiniz Mesajı’ ekleyebilirsiniz. Bu, kullanıcıların size bir mesaj göndermeye başladıklarında alacakları şeydir.

3. İş Güncellemelerini Paylaşmak İçin Yayın Ekleyin

Burası Google gönderilerinin devreye girdiği yerdir.

Google, yayın özelliğini 2017’de tüm işletmelere açtı. Bu özellik, işletmenizle ilgili içeriği çeşitli şekillerde paylaşmanıza olanak tanır. Bazı örnekler şunları içerir:

  • Çeşitli ürün görselleriyle yeni bir sonbahar kıyafeti serisini vurgulamak
  • Tanıtmaya çalıştığınız yaklaşan bir etkinliği sergilemek
  • Yakın tarihli bir şirket gelişmesiyle ilgili bir metin güncellemesini paylaşma
Webolizma-Google-My-Business_15

Google Yayınları, metin, fotoğraf, gif ve hatta aşağıdakiler dahil harekete geçirici mesaj düğmeleri eklemenize olanak tanır:

  1. Satın Al
  2. Kaydol
  3. Daha Fazla Bilgi Edin
  4. Rezerve Et
  5. Teklif Al

Google My Business hesabınızı doğruladıktan sonra gönderi oluşturmaya başlayabilirsiniz. Doğrulama tamamlandığında, sol taraftaki menüde ‘Gönderiler’ seçeneğiniz görünecektir.

‘Gönderi Oluştur’u tıkladıktan sonra metin ve görseller ekleyebilirsiniz.

Gönderinizi oluştururken şunları göz önünde bulundurmalısınız:

  1. Google, tek gönderi başına en fazla 300 kelimeye izin verir, ancak bir CTA düğmesi kullanırsanız, mobil ve masaüstü ekranında yalnızca 60-70 karakter görünür.
  2. Herhangi bir CTA düğmesi kullanılmazsa tüm metin gönderisi mobil cihazda gösterilecektir.
  3. Seçtiğiniz görsel, işletmenizin yüksek kaliteli bir temsili olmalıdır. Google 4: 3 oranını kullanır, bu nedenle gereken minimum boyut 400 × 300 pikseldir.
  4. Doğrudan hedef kitlenizle konuşun. Sektör jargonunu kullanmayın, bunun yerine kitlenizi gönderiyle etkileşime girmeye yönlendirecek içeriği paylaşmaya odaklanın.
  5. Google, her gönderi için içgörüler ve etkileşim ölçümleri sağlar, ancak aynı zamanda bağlantılar için UTM parametreleri ayarlamak da iyi bir fikirdir.

‘Yayınla’yı tıkladıktan sonra, girişinizdeki yayınınıza göz atabilirsiniz.

Daha kısa bir zaman çerçevesi belirlemediğiniz sürece Google gönderileri yedi gün sonra kaybolur.

Yerel Gönderileri Kullanın

Google My Business’taki gönderiler aracılığıyla teklifleri, etkinlikleri, ürünleri ve hizmetleri doğrudan Google Arama ve Haritalar’da yayınlayabilirsiniz.

Webolizma-Google-My-Business_9

Yayınlar, hedef kitlenizle etkileşim kurmanıza ve Google’daki varlığınızı taze tutmanıza olanak tanır.

Telefon, tablet veya bilgisayardan hareket halindeyken de gönderilebilirler.

Yerel Gönderilerden en iyi şekilde yararlanmak için Google tarafından sağlanan bazı ipuçları şunlardır:

  1. Her gönderinin yüksek kaliteli olduğundan emin olun – yazım hataları, bozuk karakterler, anlamsız bilgiler veya gereksiz bilgiler içermeyin.
  2. Saygılı olmalı ve saldırgan olmamalıdırlar.
  3. En iyi gönderiler görseller ve bağlantılar içerir, ancak bağlantılar her zaman güvenilen sitelere olmalıdır.
  4. Kötü amaçlı yazılım, virüs, kimlik avı veya pornografik materyallere yol açan bağlantılara izin verilmez.
  5. Yasal düzenlemelere tabi ürün ve hizmetler üzerinde faaliyet gösteren işletmelerden gelen yayınların gönderi kullanmasına izin verilir, ancak ürünlerle ilgili içerik yayınlayamaz.

4. Google ile Rezervasyon Yapın

Randevu planlamayı doğrudan GMB’niz aracılığıyla sunabileceğinizi biliyor muydunuz? Sol taraftaki menünün altında bir ‘Rezervasyonlar’ düğmesi bulunur. Bu düğmeyi tıklayın ve ardından desteklenen planlama sağlayıcılarından birine kaydolun. Google, sağlayıcı hesabınızı GBİ’nize otomatik olarak bağlayacak ve müşterileriniz web sitenizi bile ziyaret etmeden randevu alabilecek.

Fitness, güzellik ve eğlence dahil olmak üzere birçok sektör bu özellikten yararlanabilir. Restoranlar çevrimiçi olarak sipariş toplayabilir veya rezervasyon ayarlayabilir. Bir rezervasyon düğmesi, GMB’nizdeki doğrudan satış hunisidir. Müşterilerin telefonu ellerine almalarına gerek kalmadan hizmetinize bağlanmalarını kolaylaştırır.

Google My Business Insights

Google My Business Insights size şunları söyleyebilir:

  • Müşteriler işletmenizi nasıl buluyor? (doğrudan ve keşif aramaları)
  • Müşterileriniz Google’ın neresinde girişinizi buluyor? (arama ve haritalar)
  • Müşterilerinizin girişiniz üzerinde gerçekleştirdiği işlemler neler? (sitenizi ziyaret etmek, yol tariflerini tıklamak, fotoğraf galerisine göz atmak, sizi aramak)
  • Müşterilerinizin yaşadığı alanlar nereler? (yön sorgulamalarına göre)
  • Toplam telefon görüşmeleri ve müşterilerin aradığı süre ne kadar?

En önemli soruyla başlayalım: Müşterileriniz sizi nasıl buluyor?

Webolizma-Google-My-Business_4

İki tür arama kullanıyorlar: doğrudan ve keşif.

Doğrudan aramalar, müşterilerinizin şirketinizi bildiğini ve sizi bulmak için işletme adınızı veya adresinizi kullandığını gösterir. Keşif aramaları, işletme türü veya kategorisini aramayı içerir.

Girişinizi nasıl bulduklarını anladıktan sonra, onunla ne yaptıklarını anlamak isteyeceksiniz.

  • Web sitenizi ziyaret ediyorlar mı?
  • Yol tarifi mi istiyorlar?
  • Sizi arıyorlar mı?
  • Fotoğraflarınıza mı göz atıyorlar?

Bağlantılar için UTM parametrelerini ayarlamak önemli olsa da, Google My Business ayrıca müşterilerinizin listenizdeki işlemlerine derinlemesine bir bakış sağlar.

Webolizma-Google-My-Business_5
Webolizma-Google-My-Business_7

%100 doğru olduğu düşünülmese de, çeşitli performans ölçümleri, GMB profilinizin ilerlediği yön hakkında iyi bir fikir verir.

GMB’nizin sol taraftaki menüsünde ‘Insights’ başlıklı bir bölüm var. Burada, potansiyel müşterilerin sayfanızı nasıl bulduğunu ve içeriğinize nasıl yanıt verdiklerini anlamak için ihtiyaç duyduğunuz verileri bulacaksınız.

Webolizma-Google-My-Business_8

GMB’nizi daha da optimize etmek için bu verileri kullanın. Resimleriniz hitse, daha fazlasını yükleyin. İnsanlar sayfanızı ziyaret ettikten sonra web sitenizi ziyaret etmiyor veya işletmenizi aramıyorsa, ek cazip bilgiler eklemeniz gerekebilir.

Google Benim İşletmem Soruları ve Cevapları

Google Questions and Answers özelliği Ağustos 2017’de tanıtıldı, ancak büyük ölçüde yeterince kullanılmıyor. 43.000 GMB profili üzerinde yapılan bir araştırma, ‘soruların %91’inin işletme sahipleri tarafından yanıtlanmadığını’ tespit etti.

Diğer GMB özellikleri gibi, Google Questions da tüketicilerle etkileşim kurmak için başka bir fırsattır. Ekibinizden bekleyebilecekleri hizmet türünü bilgilendirici ve dostça yanıtlarla mağazada gösterin.

Bu özellikten en iyi şekilde yararlanmak için, genel endişelere yönelik kendi sorularınızı ve yanıtlarınızı gönderin. Bir soru sizi rahatsız eder veya Google’ın içerik politikasını ihlal ederse, sağ taraftaki dikey üç noktayı tıklayın ve ardından ‘Bildir’e basın.

]]>
Google My Business ile Bir İşletme Hesabı Nasıl Sahiplenilir? https://zenginwio.com/ru/google-my-business-ile-bir-isletme-hesabi-nasil-sahiplenilir-3/ Сб, 03 Дек 2022 19:47:16 +0000 http://ajans Google’da işletmenizi sahiplenmek, yeni müşterilere ulaşmanın en kolay yollarından biridir, ancak girişinizden en iyi şekilde yararlanmak için bazı en iyi uygulamaları izlediğinizden emin olmanız gerekir.

Bilgilerinizin Doğru, Kapsamlı ve Güncel Olmasını Sağlayın

Yerel arama sonuçları, aramalar için en alakalı sonuçları destekler.

Girişinizin işletmenizin ne yaptığını, nerede olduğunu ve işletmenizin sunduğu mal ve / veya hizmetleri nasıl elde edebileceklerini anlattığından emin olun.

Google Benim İşletmem girişinizin birçok farklı kısmı vardır, bu nedenle temel işletme bilgilerinizle başlayalım:

  • İsim&Soyisim
  • Adres
  • Telefon Numarası
  • İnternet Sitesi
  • Açıklama
  • Kategori
  • Öznitellikler

Google My Business, girişe başlamak için adınızı, adresinizi ve telefon numaranızı (NAP olarak bilinir) ister.

Webolizma-Google-My-Business_12

Bu bilgiler Google Arama ve Haritalar tarafından indekslenecek ve yerel SEO’nuz için bir temel oluşturacaktır. Bilgileriniz şu anda web sitenizde listelenenlerle tutarlı olmalıdır. Bilgilerdeki tutarsızlıklar, arama sıralamanızı olumsuz yönde etkileyecektir.

Adresinizi girerken, haritadaki doğru koordinatlarla eşleştiğinden ve web sitenizde verilen posta kodunu (5 basamaklı – tireli 9 basamaklı kod) dahil ettiğinizden emin olun.

NAP sağladıktan sonra, girişinizin iki önemli parçasına odaklanabilirsiniz: işletme kategoriniz ve şirket özellikleriniz.
Bu alanlar, ne tür bir iş yürüttüğünüz konusunda spesifik olmanızı gerektirir.

Anahtar Kelimeleri Dahil Edin

Tıpkı geleneksel web sitesi SEO’su gibi, Google da arama sonuçlarını sunmak için çeşitli sinyaller kullanır.

İşletme girişinize önemli anahtar kelimeler ve arama ifadeleri eklemek, özellikle işletme web siteniz doğrudan GMB listenizde listelendiği için inanılmaz derecede yardımcı olacaktır.

Bunları işletme açıklamasında ve hedef kitlenize her Yerel Gönderi yayınladığınızda kullanın.

İşletme kategorinizi ve niteliklerinizi eklerken anahtar kelime stratejinizi göz önünde bulundurmalısınız. Yine de dikkatli olun. Girişinizi anahtar kelimelerle doldurmanızı tavsiye etmiyorum. Google My Business bu tür davranışları yasaklar.

Özel Nitelikleri Kullanın

GMB’nin daha yeni özellikleri, engellilerin sahip olduğu veya kadınların liderliğindeki işletmelerin profillerinde vurgulanmasına izin veriyor.

Ayrıca nitelikler, işletme sahiplerinin, seçtikleri işletme kategorisinden anlaşılmayabilecek şekillerde işletmelerinin yeteneklerini genişletmelerine olanak tanır.

Webolizma-Google-My-Business_13
  • Restoranınızın verandası veya oturma alanı var mı? Çocuklara uygun mu?
  • Apartman kompleksinizdeki olanaklar nelerdir? Tenis kortları? Kapalı havuz?
  • Kahve dükkanınız ücretsiz wi-fi sunuyor mu?

Bu özellikler, müşterilerinizin sahip olması muhtemel soruları yanıtlamak ve işletmenin yeteneklerini ve tekliflerini daha iyi anlatmak için eklenebilir.

Ardından, ‘mağaza veya ofis gibi müşterilerin ziyaret edebileceği bir konum eklemek’ isteyip istemediğiniz sorulacaktır. Bu, değerli bir bilgidir, çünkü birçok işletme hizmet bölgesi işletmeleri olarak faaliyet gösterir. Bu örnekler için, işletmenin belirli konumu Google Haritalar’da görünmeyecektir.

Belirli bir hizmet bölgesinde faaliyet gösteren ve gerçek fiziksel konumun Haritalar’da görünmesini istemeyen işletmeler için, işletmeyle ilgili hizmet alanlarını seçin.

Ardından, iletişim telefon numarası ve mevcut web sitesi URL’si dahil olmak üzere işletmenin iletişim bilgilerini ekleyebilirsiniz.

İşletme Çalışma Saatlerini Doğru Tutun

Webolizma-Google-My-Business_3

Çalışma saatlerinizi belirtmeniz önemlidir, ancak her değiştiğinde bunları güncellemek de aynı derecede önemlidir.
Google, tatiller ve diğer özel etkinlikler için saatleri özelleştirme olanağı sunar.

Sitenizin doğru ve kullanıcıları mutlu etmesi için her zaman güncellenmelidir.

İnsanların mesai saatleri içinde gidebilecekleri gerçek mekanda faaliyet gösteren bu konuma sahip işletmeler için, iş adresini yanına eklemelisiniz.

Adres belirlendikten sonra, Google My Business ‘Müşterilere bu konumun dışında da hizmet veriyor musunuz?’ Diye soracaktır. Cevabınız evet ise, aynı hizmet bölgesi iş ayrıntılarını inceleyebileceksiniz.

Fotoğraflar

Bir resim binlerce kelime konuşur.

İşletmenizin ve hizmetlerinizin fotoğrafları, GMB listenizin en üstünde yer alır ve restoran veya otel gibi görünümün önemli olduğu bir işiniz varsa daha da önemlidir.

Webolizma-Google-My-Business_14

GMB listenizdeki fotoğraflar, işletme sahibi veya işletmenin müşterileri tarafından yüklenebilir.

Temel bilgileriniz tamamlandıktan sonra, girişinizin görsel yönüne geçebilir ve kişiselleştirebilirsiniz.

Müşterilerinizin işletmenizi ararken fark edeceği ilk şey? Profil resminiz.

Fotoğraf olmadan hiçbir liste tamamlanmaz.

Bir Synup araştırması , ‘Fotoğraflı girişlerin saygın kabul edilme ve%35 daha fazla tıklama alma olasılığının 2 kat yüksek olduğunu’ buldu.

Google My Business, işletmenizi sergilemek için bir profil fotoğrafı, kapak fotoğrafı ve video yüklemenizi önerir.

Müşterilerinizi işletmenizle etkileşimlerinin fotoğraflarını eklemeye teşvik etmek, girişinizde kullanıcılar tarafından oluşturulmuş bol miktarda içerik galerisi sağlayabilir.

Yeni 360 derece veya sanal turu kullanmak, müşterilerinize işletmenizi göstermenin başka bir harika yoludur ve evlerinden çıkmadan önce deneyimlemelerine olanak tanır. Bu, restoranlar ve oteller gibi işletmeler için son derece iyi çalışır ve müşteriniz gelmeden önce atmosferi değerlendirir.

Google My Business Listenizi Doğrulama

Tüm bilgileri girdiyseniz artık Google My Business girişinizi doğrulamanız gerekiyor.

Bu, beş iş gününe kadar süren posta kartı ile posta yoluyla yapılır. Google size girişinizi doğrulamak için kullanacağınız bir doğrulama kodu posta kartı gönderecek ve işletmeniz resmi olarak yayına girecektir.

Alternatif olarak, e-postanızla hesabınızı doğrulayabilirsiniz. Bu doğrulandıktan sonra Google, işletme girişinizin meşruiyetini tanıyacak ve işletmenizi arama sonuçlarında daha üst sıralara yerleştirmeye başlayacaktır.

]]>
Google My Business Nedir? Benim İşletmem https://zenginwio.com/ru/google-my-business-nedir-benim-isletmem-3/ Сб, 03 Дек 2022 19:47:16 +0000 http://ajans Google Benim İşletmem (GMB), işletme sahiplerinin arama motoru ve onun büyüyen hizmet portföyündeki çevrimiçi varlıklarını yönetmelerine yardımcı olan, Google’ın ücretsiz bir aracıdır.

Trafik ve müşteri kazanmanın en basit yollarından biri, Google My Business (GMB) listenizi talep etmek ve optimize etmektir. Google My Business (GMB), işletmenizin işletme bilgilerinin, incelemelerinin, gönderilerinin ve çok daha fazlasının bir listesidir.

Webolizma-Google-My-Business_11

Bir GMB listesi oluşturmak, yerel arama başarısının ilk adımıdır:

  1. Belirli aramalarla ilgili işletmeler ve ilgili varlıklar hakkında veri tabanı için ayrıntılar oluşturmaya yardımcı olur.
  2. Yeni bir giriş oluşturulduktan sonra, bir Google Haritalar konumu oluşturulur.
  3. Bu, erişim kolaylığı ve aranabilirlik için geleneksel Google Arama ile senkronize olur.
  4. Organik aramaların net çoğunluğunun Google’dan gelmesine kesinlikle yardımcı olur.
  5. Ayrıca bir GMB listesinin ve etkili yerel SEO’nun değerini gösterir.

Bu amaçla, işletmenizi Google’da nasıl sahipleneceğinize bakmadan önce göz önünde bulundurmanız gereken birkaç şey var.

Örneğin:

  1. Müşterileriniz işletmenizi internette aradıklarında ne buluyor?
  2. Telefon numaranızı bilmeleri gerekiyorsa, ona ne kadar çabuk erişebilirler?
  3. Park yerinizin olup olmadığını öğrenmek isterlerse, nasıl öğrenecekler?

Bu bilgilerin çoğu büyük olasılıkla web sitenizde bulunabilse de, Google Benim İşletmem, Google Arama ve Haritalar’da tutarlılık sağlamak için sağladığınız içeriği dizine ekler (Google Yerel Rehberleri ayrıca girişlerinizi tutarlılık için inceleyebilir ve düzenleyebilir).

Ancak burası yalnızca işletmeniz hakkında temel bilgileri bulabileceğiniz bir yer değildir.

Doğru kullanıldığında, Google My Business, gelirinizi artırabilecek ve müşterileriniz hakkında değerli bilgiler sağlayabilecek güçlü bir araçtır.

İşletme Sahiplerinin Google My Business’ı Kullanması Şart

Google aramaya hakimdir.

Webolizma-Google-My-Business_1

Net pazar payına göre, tüm aramaların yaklaşık %80’i Google’da gerçekleşiyor, günde 3,5 milyar arama yapılıyor.

Diğer bir deyişle, müşterileriniz ihtiyaç duyduklarını Google’ın ilk sayfasında buluyor.

İşletmenizin Google’ın ilk sayfasında görünmesini sağlamanın başka yolları olsa da, Google My Business size yardımcı olan, kullanımı son derece değerli (ve kolay) bir araçtır:

  • İlgili işletme bilgilerini kontrol edin, endeksleyin ve görüntüleyin.
  • Potansiyel müşterilerle etkileşim kurun ve çevrimiçi yorum itibarınızı yönetin.
  • Müşteri fotoğraflarını, videolarını ve kullanıcı tarafından oluşturulan diğer içerikleri seçin.
  • Müşterilerinizin sitenize nasıl ulaştığına ilişkin içgörüler toplayın.

Google My Business’tan gönderilen sinyaller yerel SEO stratejisinde büyük rol oynar.

]]>
Google Duyarlı Görüntülü Reklam Nedir? https://zenginwio.com/ru/google-duyarli-goruntulu-reklam-nedir-3/ Сб, 03 Дек 2022 19:47:16 +0000 http://ajans Google duyarlı görüntülü reklam, hedef kitlenizin dikkatini görsel olarak çekici bir şekilde çekmenin, görünürlüğü artırmanın ve gösterimi en üst düzeye çıkarmanın güçlü bir yoludur. Görüntülü reklamlar aracılığıyla dünya çapındaki internet kullanıcılarının %90’ına ulaşabilirsiniz.

Google görüntülü reklam; resimler, başlıklar, logolar, videolar ve açıklamalar gibi sağladığınız öğeler kullanılarak Google tarafından otomatik olarak oluşturulur. Verdiğiniz bilgilere göre Google, reklamlarınızı otomatik olarak derler ve boyutlarını, görünümlerini ve biçimlerini Google görüntülü reklam ağı’ndaki hemen hemen tüm kullanılabilir reklam alanlarına uyacak şekilde ayarlar. Duyarlı görüntülü reklamlar, standart ve akıllı görüntülü kampanyalarda kullanılabilir.

Sizi daha önce duymamış olanlara marka bilinirliğini artırmak için görüntülü reklamları kullanabilir veya sitenizi daha önce ziyaret etmiş olanlara yeniden pazarlama yaparak dikkat çekebilirsiniz.

Peki, Google görüntülenecek duyarlı reklamlar nelerdir? Duyarlı reklamlar ile resim reklamlar arasındaki farklar nelerdir? Etkili ve iyi performans gösteren bir Google duyarlı görüntülü reklam oluşturmak için ne bilmeniz gerekiyor?

Duyarlı Görüntülü Reklamlar ve Görüntülü Reklamlar Arasındaki Farklar

Duyarli-Goruntulu-Reklamlar-Nasil-Kurulur-(2)

Resim Boyutları

Google duyarlı görüntülü reklamlar, statik benzerlerinden farklıdır; çünkü duyarlı reklamlar, boyutlarını ve biçimlerini mevcut reklam alanlarına uyacak şekilde otomatik olarak ayarlar. Statik resim reklamlarda ise birden çok reklam alanına sığdırmak için farklı boyutlarda reklamlar oluşturmanız gerekir. Diğer bir deyişle, farklı boyutlarda çok sayıda görüntülü reklama yatırım yapmazsanız, o kadar fazla görünürlük elde edemezsiniz.

Duyarlı görüntülü reklamlarla ilişkili daha fazla öğe de vardır. Statik görüntülü reklamlarda, yalnızca bir nihai URL girmeniz ve resimlerinizi yüklemeniz gerekiyordu. Duyarlı görüntülü reklamlarla ise, Google’ın aralarından seçim yapabileceği tek bir reklam için 15 adede kadar resim yükleyebilirsiniz.

Başlıklar

Ayrıca 5 adede kadar normal başlık, bir uzun başlık (90 karaktere kadar) ve 5 adede kadar açıklama ekleyebilirsiniz. Bununla, reklamlarınıza daha önce yapabildiğinizden daha fazla değer ve bağlam ekleyebilirsiniz.

CTA’lar

Google, duyarlı görüntülü reklamlarla resminizin dışına harekete geçirici mesaj düğmeleri eklemenize de olanak tanır. Bunlar genellikle bazı reklam biçimlerinde bir düğme olarak görünür. “Daha Fazla Bilgi Edinin” ile “Teklif Al” arasında değişen 12 farklı ön ayar seçeneği arasından seçim yapabilirsiniz. Ayrıca, Google’ın sizin için harekete geçirici mesaj metnini seçmesine olanak tanıyan (Otomatik) seçeneğini de belirleyebilirsiniz. Bu, daha önce statik resim reklamlarda bulunmayan bir özelliktir. Bu CTA düğmeleri harikadır çünkü görüntünüze bir CTA düğmesi ekleme ihtiyacınızı ortadan kaldırır ve yine de insanları harekete geçmeye teşvik eder.

Duyarlı Görüntülü Reklamların Yararları

Duyarli-Goruntulu-Reklamlar-Nasil-Kurulur-(14)

Duyarlı Görüntülü Reklamlar Nasıl Kurulur?

1 – Google Ads hesabınızda oturum açın.

2 – Kampanyaları Görüntüle’yi ve ardından mavi +’yı tıklayın.

Duyarli-Goruntulu-Reklamlar-Nasil-Kurulur-(1)
Duyarli-Goruntulu-Reklamlar-Nasil-Kurulur-(12)

3 – Kampanyanızın hedefini seçin ve ardından ‘Görüntülü Reklam Kampanyası’ türünü seçin.

Duyarli-Goruntulu-Reklamlar-Nasil-Kurulur-(4)
Duyarli-Goruntulu-Reklamlar-Nasil-Kurulur-(3)

4 – Duyarlı görüntülü reklam kurmak için kampanya alt türünüzü seçerek devam edin. Kullanıcılar e-postalarına göz attıklarında gösterilen standart bir görüntülü reklam kampanyası veya bir G-Mail kampanyası seçebilirsiniz. İşletmenizin web sitesini ekleyin ve Devam’ı tıklayın.

Duyarli-Goruntulu-Reklamlar-Nasil-Kurulur-(5)

5 – Bir sonraki ekranda, duyarlı görüntülü reklam kampanyanıza isim verecek ve yeri ve dili onaylayacaksınız.

Duyarli-Goruntulu-Reklamlar-Nasil-Kurulur-(17)

6 – Önceden doldurulmuş olan varsayılan teklif ayarlarını koruyabilir veya gerektiğinde değişiklik yapabilirsiniz. Ardından, her gün reklamlarınız için harcamak istediğiniz ortalama olan günlük bütçenizi doldurun. Reklam grubunuzu adlandırın ve terim, kelime öbeği veya URL ile aranabilen hedef kitlelerinizi seçin veya çeşitli kitlelere göz atabilirsiniz.

Duyarli-Goruntulu-Reklamlar-Nasil-Kurulur-(11)
Duyarli-Goruntulu-Reklamlar-Nasil-Kurulur-(7)
Duyarli-Goruntulu-Reklamlar-Nasil-Kurulur-(8)

7 – Demografik özellikleri yaşa, cinsiyete, ebeveynlik durumuna veya gelire göre daraltarak potansiyel müşterileri daha fazla hedefleyebilirsiniz. Daha sonra, reklamınız her tıklandığında ödemek istediğiniz tutar olan reklam grubu teklifinizi belirlersiniz.

Duyarli-Goruntulu-Reklamlar-Nasil-Kurulur-(9)

8 – Artık Duyarlı Görüntülü Reklamınızı oluşturmaya ve yüklemeye hazırsınız. Resimlerinizi yüklemeye tam olarak hazır değilseniz, Daha Sonra Reklam Oluşturabilirsiniz; bu, siz hazır olana kadar kampanya ayarlarınızı kaydeder. Burada en fazla 15 resim ve 5 logo yükleyeceksiniz. Google Görüntülü Reklamların aşağıdaki boyut gereksinimlerine sahip olduğunu unutmayın:

Duyarli-Goruntulu-Reklamlar-Nasil-Kurulur-(4)

Yatay: 1,91: 1 oranı. 600 x 314’ten büyük. Dosya boyutu sınırı 5120 KB’tır.

Kare: 300 x 300’den büyük. Dosya boyutu sınırı 5120 KB’tır.

Logo (isteğe bağlı): Önerilen kare logo 1200 x 1200. Önerilen yatay logo 1200 x 300’dür. Dosya boyutu sınırı 5120 KB’tır.

Duyarli-Goruntulu-Reklamlar-Nasil-Kurulur-(10)
Duyarli-Goruntulu-Reklamlar-Nasil-Kurulur-(5)

9 – İsteğe bağlı olarak en fazla 5 pazarlama videosu reklamı da yükleyebilirsiniz (YouTube’da barındırılmalıdır). Başlığı, uzun başlığı, açıklamayı ve işletme adını doldurun. 5 adede kadar başlık ve 5 adede kadar açıklama ekleyebilirsiniz. Bu alanları doldururken, sağda Google duyarlı görüntülü reklamınızın nasıl görünebileceğinin bir önizlemesini göreceksiniz.

Duyarli-Goruntulu-Reklamlar-Nasil-Kurulur-(11)

10 – Bu bölümü bitirmeden önce, “Diğer Seçenekler”i tıkladığınızdan ve reklamınıza bir harekete geçirici mesaj metni eklediğinizden emin olun. Örneğin, şimdi başvurun, bizimle iletişime geçin, şimdi alışveriş yapın, indirin, abone olun, bize ulaşın, siteyi ziyaret edin vb. adımları tamamladıktan sonra, “Reklam Grubuna Ekle”yi tıklayın.

Duyarli-Goruntulu-Reklamlar-Nasil-Kurulur-(8)

11 – Reklamın son halinden memnun olduğunuzda, sayfanın altındaki “Kampanya Oluştur”u tıklayın.

NOT: Duyarlı Görüntülü Reklamınız artık yayında ve potansiyel müşterilere gösterilmeye hazır. Metrikleri görüntülemek için Kampanyalara dönebilirsiniz, ancak reklamın veri toplaması için en az bir hafta beklemelisiniz.

Duyarlı Görüntülü Reklamlarınızı Optimize Etme İpuçları

  1. Reklamları tasarlamaya gelince, iletmek istediğiniz ana mesajın / değer teklifinin resimde öne çıkan mesaj olduğundan emin olun. Başlıklar ve açıklamalar, görüntüye bağlam sağlamaya yardımcı olmak için oradadır, ancak ilk önce insanların dikkatini çekecek olan görüntüdür.
  2. Google’ın resmi yatay olarak %5’e kadar kırpabileceğini unutmayın. Resminizin etrafında bir kenar boşluğunuz olduğundan emin olun, böylece metniniz kesilmez.
  3. Daha önce bahsettiğimiz gibi, duyarlı görüntülü reklamlarınıza CTA düğmeleri ekleyebilirsiniz, böylece resminizin çok fazla metin ağırlıklı olduğunu fark ederseniz bunları resminize eklemenize gerek kalmaz. Bu özelliği duyarlı reklamlarınıza eklemek için, kurulum sayfasının altındaki mavi “Diğer Seçenekler” bağlantısını tıkladığınızdan ve “Harekete Geçirici Mesaj Metni” seçeneğini işaretlediğinizden emin olun.
  4. Uygun başlıkları ve açıklamaları seçmek söz konusu olduğunda, trafik çekmek istediğiniz sayfanın içeriğine bakın. Görüntülü reklam kalite puanları, Arama Ağı reklamlarıyla aynı şekilde hesaplanmasa da, Google yine de başlıklarınızdaki ve açıklamalarınızdaki metinle karşılaştırıldığında açılış sayfasının ne kadar alakalı olduğuna bakar. Reklamlarınız açılış sayfasıyla ne kadar alakalı olursa, reklamlarınızın beklenen TO’su o kadar yüksek ve TBM’si o kadar düşük olur.
  5. Şu anda metin reklamlar yayınlıyorsanız veya bunları son birkaç ay içinde yayınladıysanız, bunları da inceleyin. Hangi reklamların en yüksek tıklama oranlarına sahip olduğunu görün ve en yüksek performans gösterenleri analiz ederek, insanların en çok beğendiği ve tıkladığı başlıkları ve açıklamaları belirleyin. Google duyarlı görüntülü reklamlarınıza ne kadar çok başlık ve açıklama ekleyebilirseniz, reklamın daha iyi performans gösterme olasılığı o kadar yüksektir.

1. 15 Görüntü ve 5 Logo kullanın

1 resim ve 1 logo kullanma veya 15 resim ve 5 logo kullanma seçeneğiniz var. Daha fazla görüntüyü ve farklı logo renklerini ve boyutlarını test etmenin bir dezavantajı yoktur. En iyi uygulama, duyarlı görüntülü reklamlarınızla olabildiğince çok reklamı test etmektir.

2. Yüksek Kaliteli Görüntüler Kullanın

Google’ın boyutlarını büyütmek yerine küçültmesi daha kolay olduğundan, daha yüksek kaliteli resimler yüklemenizi önemle tavsiye ederiz. Küçük resimler veya düşük kaliteli resimler yüklemek, bulanık resimlere ve düşük kaliteli reklamlara neden olabilir.

3. Son Görüntüleri Kullanın

Ayrıca “Son Kullanılan” sekmesini kullanma seçeneğiniz de vardır; özellikle daha önce herhangi bir Google Görüntülü Reklamı yayınladıysanız. Bir görüntüye karar verdiğinizde, “Farklı Kullan”ı, ardından “Görüntü”yü seçin ve “Devam Et”i tıklayın. Aynı adımlar logo kullanımınız ve seçiminiz için de geçerlidir.

4. Test Videoları

Videolar isteğe bağlıdır, ancak mevcut bir YouTube videosunu reklamlarınızda kullanabilirsiniz ve Görüntülü reklamınızın bir parçası olarak oynatılır. Yine, duyarlı görüntülü reklamlarınızda videoları test etmenin dezavantajı yoktur.

5. 5 Başlığın ve Açıklama Satırının Tümünü Doldurun

Daha fazla metin kombinasyonu, Google Görüntülü Reklam Ağı’nda yayınlanan daha fazla reklam anlamına gelir. 5 adede kadar başlık ve 5 adede kadar açıklama satırı oluşturabilirsiniz, bu nedenle her alanı doldurmalısınız.

Duyarli-Goruntulu-Reklamlar-Nasil-Kurulur-(9)

Duyarlı Görüntülü Reklamların Performansını Ölçme

Varlık Performansı

Duyarlı Görüntülü Reklamlarınızı başlattıktan sonra, öğe performansını görüntüleyebilirsiniz:

Duyarli-Goruntulu-Reklamlar-Nasil-Kurulur-(3)

Google, geçmiş verilere göre başlıkları, açıklamaları ve resimleri iyi, en iyi veya düşük olarak derecelendirir. RDA performansını iyileştirmek için düşük performanslı varlıkları yeni varyasyonlarla değiştirin.

Artımlılık

Varlık performansına ek olarak, BKA’lar tarafından yönlendirilen artımlı trafiği ve dönüşümü de ölçebilirsiniz. Dönem içindeki verileri görüntülemeyi veya BKA’ların faydalarını görmek için bir deney oluşturmayı deneyin.

Duyarlı Görüntülü Reklamlarla Akıllı Tekliften Yararlanma

Akıllı Reklamları (Duyarlı Arama ve Görüntülü Reklamlar) Akıllı Teklif ile eşleştirmek, kullanıcı düzeyinde teklif vermeye ve güçlü bir kombinasyon olan reklam öğesi optimizasyonuna olanak tanır.

Sonuç

Görüntülü reklamlara, web sitesinde, mobil uygulamada ve Google’a ait olan tüm platformlarda (Ör. YouTube ve Gmail) denk gelebilirsiniz. Sizde potansiyel müşterilerinize ulaşmak için Google Ads reklam hizmetimizden faydalanarak internette ki görünürlüğünüzü artırınız. Google Ads yeni reklam kampanya modeli ile performansı en üst düzeye çıkarmak için Google’ın 2021 Kasım’da sunduğu Performance Max. reklam kampanyaları, reklamcılık hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olur.

]]>
Amazon, e-Bay ve Google İçin GTIN’ler Hakkında Nihai Kılavuz https://zenginwio.com/ru/amazon-e-bay-ve-google-icin-gtinler-hakkinda-nihai-kilavuz-3/ Сб, 03 Дек 2022 19:47:16 +0000 http://ajans GTIN Google Merchant Center İçin Neden Bu Kadar Önemli?
E-Ticaret-Urunleriniz-Icin-Barkodlar-ve-GTIN-Hakkinda-Bilmeniz-Gerekenler_8

GTIN sayesinde Google, ürünü doğru bir şekilde sınıflandırabilir ve sonuç olarak reklamı daha alakalı müşteri sorgularıyla eşleştirir. Ürün reklamlarınıza ne kadar bilgi eklerseniz, alakalı aramalarda görünme olasılığınız o kadar artar. GTIN’ler, Google’ın ürünlerinizi kataloglarında daha iyi sınıflandırmasına ve doğru tüketicilerin önüne çıkarmasına yardımcı olur. Bu, dönüşümler için daha fazla potansiyel yaratır.

Bir mağaza GTIN ekleme koşulunu karşılamazsa, Google reklamlarını etkinleştirmez. Teşhis sekmesinde ürünün onaylanmamasının nedenlerinden biri olarak eksik veya yanlış GTIN görünür. Google, satıcıya gerçekten hizmet ettiği gerçeğiyle her ürüne GTIN ekleme zorunluluğu kılar. Bu tür öğeler, Google’ın dışında, örneğin YouTube veya Google’ın ortaklarının sitelerinde de tanıtılabilir. GTIN, dolaylı olarak bir reklamın kalitesini artırır ve dönüşüm oranını olumlu yönde etkiler.

Ürün Tanımlayıcıları Nasıl Çalışır?

Ürün tanımlayıcı, ürününüzü benzersiz bir şekilde tanımlamanıza olanak tanıyan bir sayıdır.

GS1 ürün tanımlama sistemi, ürününüze verdiğiniz numaranın benzersiz olmasını sağlar. Perakendeciler 40 yılı aşkın süredir envanterlerini yönetmek için GS1 ürün tanımlayıcılarını (GTIN) kullanıyor.

Bugün, web sitelerinde ve e-ticaret pazarlarında çevrimiçi olarak listelenen 100 milyonlarca ürünle bu, her zamankinden daha hayati önem taşıyor. Pazar yerleri, ürün kataloglarını yönetmek için ürün tanımlayıcıları kullanır; bu nedenle, ürününüz yanlış numaralandırılırsa ve başka bir ürünle aynı tanımlayıcıya sahipse, veri çatışmasına neden olur.

Zaten Bir UPC’ye Sahipsem, Bir EAN Almam Gerekir Mi?

E-Ticaret-Urunleriniz-Icin-Barkodlar-ve-GTIN-Hakkinda-Bilmeniz-Gerekenler_9

Hayır. Bir UPC barkodu ve 12 basamaklı GTIN, EAN barkodu ve 13 basamaklı GTIN ile aynı işi yapar. UPC, ABD’de ortaya çıkmıştır, ancak küresel GS1 Sisteminin bir parçasıdır. Dolayısıyla, bir GS1 kuruluşundan UPC’leri lisanslarsanız, bunları küresel olarak kullanmakta sorun yaşamazsınız. 13 basamaklı bir sayı gerektiğinde, 12 basamaklı GTIN’nizin önüne sıfır ekleyebilirsiniz.

Ürün Tanımlayıcıya İhtiyacım Var Mı?

Evet. Amazon, e-Bay veya Google Alışveriş gibi bir pazarda çevrimiçi işlem yapıyorsanız mutlaka barkoda ihtiyacınız olacaktır. Artık hepsi, ürününüzü listelediğinizde bir ürün tanımlayıcı girmenizi gerektiriyor.

Ürünümü Çevrimiçi Satmak İçin Neden Bir Ürün Tanımlayıcıya İhtiyacım Var?

Pazar yerleri web sitelerini geliştirirken, kataloglarında listelenenlerle ilgili daha fazla bilgiye ihtiyaç duyarlar. Geleneksel perakendede olduğu gibi, e-ticaret kataloglarında nelerin satın alınabileceğini bilmek, müşterileri mutlu etmek ve ürünlerinizi satmak için çok önemlidir.

Ürün Tanımlayıcıları, e-Bay ve Amazon Gibi Çevrimiçi Satıcılar İçin Neden Önemli Hale Geliyor?

E-Ticaret-Urunleriniz-Icin-Barkodlar-ve-GTIN-Hakkinda-Bilmeniz-Gerekenler_10

Girişlerinize gelen trafiği iyileştirmenin harika bir yoludur. Bunun nedeni, Google ve Bing gibi arama motorlarının da ürün tanımlayıcılarını ürününüzle ilgili bilgileri yapılandırılmış bir şekilde birbirine bağlamanın bir yolu olarak kullanmasıdır – bu, ilgili arama sonuçlarında listelenmenizi sağlar.

Benzersiz şekilde tanımlanmış ürünler, pazar yerlerinin kataloglarında neler olduğunu daha iyi anlamalarına da olanak tanır. Amazon ve e-Bay gibi ticaret siteleri, alışveriş yapanların deneyimini iyileştirebilmeleri için web sitelerinde ürün verilerini yapılandırmak için ürün tanımlayıcıları kullanıyor. Ayrıca ürün tanımlayıcıları, ürün incelemeleri gibi özellikleri yönlendirmek ve alışveriş yapanlar için daha akıllı teklifler oluşturmak için de kullanılır.

]]>
GTIN Türleri ve Aralarındaki Farklar https://zenginwio.com/ru/gtin-turleri-ve-aralarindaki-farklar-3/ Сб, 03 Дек 2022 19:47:16 +0000 http://ajans GTIN Nedir?

Global Ticari Öğe Numarası (GTIN) bir ürünü benzersiz şekilde tanımlayan numaraya verilen addır. Kuzey Amerika’da 12 basamaktır, ancak dünyanın geri kalanında genellikle 13 basamak uzunluğundadır veya bazen çok küçük ürünler için 8 basamaklıdır.

GTIN (Küresel Ticari Ürün Numarası), mağazalarda veya Amazon gibi bir e-ticaret platformunda ürün satmak için gerekli olan, UPC barkoduna gömülü bir ürün tanımlayıcı kodudur.

Ek olarak, bu ürün kimlik numaraları yalnızca envanteri yönetmenize yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda ürününüzün benzersiz olmasını da sağlar. Ürünleri doğru tanımlayıcı ile verimli bir şekilde etiketlemek ve düzenlemek, perakendecilerin veri çatışmalarını, katalog karışıklıklarını ve daha fazlasını önlemesine yardımcı olur.

GTIN Barkodları

E-Ticaret-Urunleriniz-Icin-Barkodlar-ve-GTIN-Hakkinda-Bilmeniz-Gerekenler_2

GTIN, Global Ticari Kimlik Numarası anlamına gelir. Bu, Global Perakende Sisteminde kullanılan her türlü barkodu ifade eder. Bu nedenle, çeşitli farklı barkod türleri vardır. Bunlardan en yaygın olanlarını aşağıda detaylandırdım:

  1. GTIN-12 – Bu, UPC-A veya UPC-12 barkodlarını ifade eder. Bunlar ürünlerde kullanılır ve ABD ve Kanada’da yaygındır.
  2. GTIN-13 – Bu, bir EAN-13 barkodunu ifade eder. Bunlar, perakende için kullanılan en yaygın barkod türüdür ve tüm ülkelerde yaygındır.
  3. GTIN-14 – Bu, ITF-14 veya TUN Karton Kodlarını ifade eder. Bunlar, ürününüzün 6 veya 12 veya herhangi bir sayıdaki karton kolileri için ve yalnızca şirket tarafından stok takibi için kullanılır. UPC-A veya EAN-13 barkodunu temel alır, bu nedenle kartondaki ITF-14, kutunun içindeki üründeki EAN-13’e karşılık gelir.
  4. ISBN – Uluslararası Standart Kitap Numarası (ISBN) benzersiz bir ticari kitap tanımlayıcı barkodudur. Her ISBN kodu bir kitabı benzersiz şekilde tanımlar. ISBN, 10 veya 13 hanelidir. 1 Ocak 2007’den sonra atanan tüm ISBN’ler 13 hanelidir. Tipik olarak, ISBN kitabın arka kapağına yazdırılır.
  5. ASIN – Amazon Standart Tanımlama Numaraları (ASIN’ler), Amazon’daki öğeleri tanımlayan 10 harf ve / veya sayıdan oluşan benzersiz bloklardır. Kitaplar için ASIN, ISBN numarasıyla aynıdır, ancak diğer tüm ürünler için, öğe kataloğa yüklendiğinde yeni bir ASIN oluşturulur. Yeni bir ASIN oluştururken, ürününüzün GTIN’lerini veya Global Ticari Öğe Numaralarını bilmeniz gerekir. Kullanılan en yaygın GTIN’ler UPC’ler, ISBN’ler ve EAN’lardır. Bu tür kodlar genellikle ürününüzün ürün paketindeki barkodun yanında bulunur. Amazon, kendi benzersiz ASIN kodlarını oluşturmak ve eşleştirmek için bu evrensel ürün tanımlayıcılarını (GTIN’ler) kullanır.

Sonuç: GTIN bir sayı ailesidir ve UPC’leri, EAN’leri ve Nakliye Konteyneri Kodlarını içerir.

GTIN’ler (UPC’ler ve EAN barkodları) tüm ürünlerde kullanılır. İster bir DVD oluşturmuş olun, ister giyim, yiyecek, donanım, elektronik, aksesuar vb. satmış olun, ürününüz için bir UPC (veya EAN) barkodu kullanacaksınız.

UPC Nedir?

UPC Numarası (Universal Product Code – Evrensel Ürün Kodu), Amerika ve Kanada firmaları tarafından kullanılmakta olan 12 basamaklı bir GTIN’nin standart barkod görüntüsüne verilen addır.

Bir UPC kodunun ilk 6-9 hanesine, sahip olunan herhangi bir UPC numarasında sabit kalan Şirket Öneki denir. Takip eden sonraki numara grubu, alıcı tarafından seçilen benzersiz bir ürüne atanan ürün numaralarıdır. UPC’deki son basamağa, ondan önceki 11 basamağa dayanan bir hesaplama olan kontrol basamağı denir.

EAN Nedir?

Avrupa Makale Numarası anlamına gelen EAN Kuzey Amerika hariç, İngiltere’deki ve dünya genelindeki mağazalardan satın aldığınız çoğu üründe 13 haneli GTIN’yi temsil eden standart barkod görüntüsüne verilen addır.

ISBN Nedir?

E-Ticaret-Urunleriniz-Icin-Barkodlar-ve-GTIN-Hakkinda-Bilmeniz-Gerekenler_4

Uluslararası standart kitap numarasının kısaltması olan bir ISBN, genellikle 10-13 basamak uzunluğundadır ve bir barkoda gömülüdür. Bir UPC veya EAN’den farklı olarak, ISBN benzersiz bir kitap veya kitap benzeri ürünü tanımlar. Ve adından da anlaşılacağı gibi, uluslararası düzeyde bir başlığa atıfta bulunmak için kullanılabilir.

ISBN almak için, bunu UABN (Evrensel Kitap Numarası Ajansı) veya isbn.org gibi dünyadaki 160 ISBN acentesinden birine başvurmanız gerekir.

JAN Nedir?

Japonya da aynı standardı kullanır ve buna Japon Ürün Numarası (JAN) adını verir. Japonya’da kullanılan kodlar, Avrupa’da kullanılanlardan farklı rakamlarla başlar, bu nedenle küresel olarak benzersizdirler.

EAN ve UPC Arasındaki Fark Nedir?

Bir UPC, çoğu ürünü tanımlamak için Kuzey Amerika’da kullanılan 12 basamaklı bir barkoddur. Dünyanın geri kalanı, ürünleri tanımlamak için 13 haneli EAN barkodları kullanıyor. Bununla birlikte, her iki sayı ve barkod türü uluslararası standartların GS1 Sisteminin bir parçasıdır, bu nedenle her ikisi de küresel olarak kabul edilir.

GTIN ile UPC, EAN, ISBN Bağlantıları

UPC veya EAN gibi GTIN barkod numaraları, tüm dünyadaki işletme sahiplerine ve şirketlere kataloglarını korumalarına ve yönetmelerine yardımcı olan temel veri yapılarıdır.

GTIN, Global Ticari Ürün Numarası anlamına gelir. Daha spesifik olarak, GTIN, bir barkodla ilişkili sayı dizisidir. GTIN kodları, bir şirketin benzersiz ürününü tanımlamaya yardımcı olan daha büyük küresel veri yapılarının parçasıdır.

Teknik olarak, GTIN ile UPC arasında hiçbir fark yoktur çünkü bunlar tek ve aynıdır. Aynı şekilde, UPC, EAN ve ISBN’nin tümü GTIN’lerdir. Bunun nedeni, GTIN’nin UPC, EAN veya ISBN barkoduna kodlanmış sayı olmasıdır.

FNSKU Nedir?

E-Ticaret-Urunleriniz-Icin-Barkodlar-ve-GTIN-Hakkinda-Bilmeniz-Gerekenler_7

FNSKU, bir ürün listesi oluşturduğunuzda oluşturulan Fulfillment Network Stok Tutma Birimi’nin kısaltmasıdır. Bir lojistik merkezine ürün gönderdiğinizde, bir FNSKU’nun ürününüze görünür şekilde etiketlenmesi gerekir.

Tıpkı bir GTIN gibi, bir FNSKU, bir ürün için belirli bir barkoda bağlanan benzersiz bir sayı kümesidir.

GTIN ile FNSKU Arasındaki Fark Nedir?

Ürünlerinizi Amazon’da satmaya yeni başlıyorsanız, ya da diğerleriyle aynı ürünleri satan bir üçüncü taraf satıcı veya distribütörseniz, ürün etiketlerinizde görünen bir FNSKU’ya ihtiyacınız olacaktır. Örneğin, yeniden kullanılabilir bir Starbucks bardağı.

Amazon’da satış yaparken FNSKU’lar genellikle gereklidir çünkü ASIN’ler (belirli bir ürün) farklı satıcılar tarafından satılabilir ve / veya birden fazla SKU’ya sahip olabilir. Starbucks kupası gibi bir ürün birden fazla “ek satıcı” tarafından satıldığında, hem ürünü hem de satıcıyı Amazon’un personeline tanımlayan şey bir FNSKU’dur.
Bu şekilde, siz ve diğer satıcılar tarafından satılan bir ürünün sahte veya başka bir şekilde satılamaz olduğu belirlenirse, Amazon hangi satıcının hatalı olduğunu belirleyebilir.

Halihazırda Amazon’da başka hiç kimsenin satmadığı markalı bir ürününüz varsa, ürünlerinizi UPC veya EAN kodlarıyla etiketleyebileceğiniz için bir FNSKU gerekli değildir.

]]>